Ochrana osobných údajov GDPR

Dňa 25.05.2018 sa začala uplatňovať nová legislatívna v oblasti ochrany osobných údajov – Nariadenie (EÚ) 2016/679 a zákon č. 18/2018 Z. z.

                                                                                                                                               Správca osobných údajov.

Správcom osobných údajov je Radovan Nováčik RETIS, D.Jurkoviča 4699/3, 955 03 Topoľčany, IČO: 33986509, DIČ:1020448825, IČ DPH: SK1020448825, číslo živnostenského registra 406-6023, tel.: 038/ 5327 540, 0905 707 629, e-mail: retis@retis.sk

                                                                                                                                          Aké osobné údaje spracovávame.

Pre vybavenie Vašej objednávky potrebujeme niektoré Vaše osobné údaje za účelom poskytnutia konkrétnej služby, vedenie účtovných dokladov a iných dokladov spojených s vybavením Vašej objednávky. 

  • meno a priezvisko, 
  • pri firemných zákazníkoch obchodné meno spoločnosti, identifikačné číslo organizácie, daňové identifikačné číslo,
  • adresa trvalého pobytu, resp. adresa dodania tovaru na základe Vašej objednávky,
  • telefónne číslo (slúži na zaslanie oznamu, kedy Vám bude doručovateľ doručovať zásielku, príp. zaslanie SMS správy o uložení Vašej zásielky na pošte),
  • e-mailová adresa (slúži na zasielanie oznamov o zmene stavu Vašej objednávky)

​                                                                                                                                       Osobné údaje spracúvané automaticky.

Pri návšteve našej webovej stránky o Vás môžeme zhromažďovať určité údaje, hlavne IP adresu,  internetový prehliadač, dátum a čas prístupu na webovú stránku, tovar, ktorý ste na našej webovej stránke prezerali. Ak navštívite naše stránky prostredníctvom smartfónu, môžme zhromažďovať údaje aj o Vašom mobilnom telefóne. Všetky údaje spracovávané automaticky nie sú zaznamenávané ku konkrétnemu menu a priezvisku používateľa, teda sú  úpne anonymné. Automaticky sa spracúvajú aj cookies.

                                                                                                              Vaše osobné údaje zhromažďujeme a spracovávame z týchto dôvodov:

  • nákup tovaru a služieb - údaje potrebujeme pre vybavenie Vašej objednávky,
  • starostlivosť o zákazníka - zasielame Vám informácie o stave Vašej objednávky, kontaktujeme pri riešení problémov s vybavením Vašej objednávky a pod.,
  • poskytnutie Vašich osobných údajov dopravcovi tovaru (Slovenská pošta, a.s.),
  • užívateľský účet - vytvorením užívateľského profilu máte zjednodušený prístup k funkciám obchodru, pričom Vami zadané osobné údaje možte kedykoľvek zmeniť, prípadne registráciu zrušiť,
  • recenzie, hodnotenie tovarov - podľa svojho uváženia, možte na stránku pridávať recenzie tovarov,
  • uplatnenie právnych krokov a nárokov v prípade sporu používatela a prevádzkovateľa internetového obchodu,
  • e-mailové obchodné oznámenia (newsletter) - pri registrácii svojho profilu máte možnosť udeliť súhlas na zasielanie obchodných oznámení, svoj súhlas môžte kedykoľvek jednoducho zrušiť zmenou nastenia vo Vašom profile alebo zaslaním žiadosti na e-mail prevádzkovateľa internetového obchodu (retis@retis.sk).

​                                                                                                                        Právne podklady spracúvanie Vašich osobných údajov.

Plnenie a uzatvorenie zmluvy: odoslaním objednávky tovaru na náš server uzatvárate s prevádzkovateľom internetového obchodu zmluvný vzťah. Vaše osobné údaje potrebujeme, aby sme mohli vôbec uzavrieť zmluvu o predaji tovarov, ktoré si chcete zakúpiť. Z tohto dôvodu spracúvame Vaše osobné údaje potrebné pre doručenie tovaru a vystavenie daňového dokladu - faktúry.

Oprávnený záujem: na základe histórie navštívených a objednaných tovarov Vám vieme ponúknuť presne to, o čo by ste v budúcnosti mohli mať záujem. Na základe tohto dôvodu spracúvame hlavne automaticky získané osobné údaje a cookies.

                                                                                                      Odovzdávanie osobných údajov tretím subjektom (sprostredkovatelia).

Doručenie tovaru: Vaše osobné údaje (meno a priezvisko, príp. obchodný názov, adresa doručenia, telefónne číslo a e-mailová adresa) poskytujeme poštovému doručovateľovi, ktorý by bez týchto údajov nebol schopný doručiť objenaný tovar na Vašu adresu (resp. poštu). Súčasťou poskytnutých údajov može byť aj suma dobierky, pokiaľ nebol tovar zaplatený vopred prevovom na účet. Tieto osobné údaje slúžia prepravcovi výlučne na účely doručenia tovaru a po ukončení dopravy a doručenia budú zmazané.

Platobné karty: prevádzkovateľ internetového obchodu nezhromažďuje a neukladá žiadne údaje o platobných kartách ako aj číslach účtov, ktorými platíte. Tieto údaje spacúvajú výlučne bankové inštitúcie, prípadne platobné brány, cez ktoré realizjete svoje prevody.

Štátne orgány: v prípade sporu možu byť Vaše osobné údaje poskytnuté tretiemu subjektu (napr. právnemu zástupcovi), prípadne orgánu štátnej moci (PZ SR, prokuratúra, súd a pod.).

                                                                                                                                Ako dlho spracúvame Vaše osobné údaje.

Vaše osobné údaje budeme spracovávať po dobu zmluvného vzťahu medzi Vami a prevádzkovateľom internetového obchodu. Osobné údaje nevyhnutné pre poskytnutie konkrétnej služby alebo potrebné na splnenie zákonom stanovených povinností (Zákon o účtovníctve) musíme spracovávať bez ohľadu na Váš súhlas po dobu stanovenú príslušným právnym predpisom alebo nariadením (daňové doklady uchovávame 10 rokov).

V prípade zasielania obchodných správ prostredníctvom e-mailu budeme Vaše osobné údaje spracovávať až po dobu Vášho nesúhlasu s ich ďalším spracovávaním. Nesúhlas vyjadríte zmenou vo Vašom profile alebo správou vo forme e-mailu doručeného prevádzkovateľovi internetového obchodu.

                                                                                                                                          Ochrana Vašich osobných údajov.

Vaše osobné údaje v digitálnej forme sú ukladané na zabezpečený server chránený šifrovaním a heslom, bez možnosti prístupu tretích osôb. Osobné údaje ukladané v papierovej forme (objednávka, faktúra, podací hárok) sú uložené v chránenom uzamknutom priestore. Osobné údaje osôb mladších ako 16 rokov spracovávame iba na základe súhlasu udeleného jeho zákonným zástupcom.

                                                                                                                      Vaše práva v súvislosti so spracovávaním osobných údajov.

  • právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas so spracovávaním Vašich osobných údajov,
  • právo opraviť, doplniť svoje osobné údaje,
  • právo požadovať obmedzenie pri spracocávaní osobných ídajov, vzniesť námietku proti spracovávaniu,
  • právo prenesenia Vašich osobných údajov,
  • právo byť informovaný o porušení pravidiel o nakladaní s osobnými údajmi,
  • právo na vymazanie určitých osobných údajov, ktoré spracovávame (tzv. právo byť zabudnutý)
  • právo požiadať, aby sme Vám zaslali prehľad Vašich osobných údajov, ktoré o Vás spracovávame.

Máte právo na prístup k týmto informáciám:

  • na aký účel Vaše osobné údaje spracovávame,
  • kategórie dotknutých osobných údajov,
  • aké tretie subjekty disponujú Vašimi osobnými údajmi,
  • doba, po ktorú budú Vaše osobné údaje spracovávané a uložené,
  • či máte právo požadovať opravu alebo vymazanie osobných údajov,
  • či máte právo vzniesť námietku voči spracovávaniu a ukladaniu osobných údajov,
  • právo na informáciu o zdroji osobných údajov, pokiaľ neboli Vami poskytnuté.

S výnimkou prípadov uvedených vyššie, máte právo na vymazanie Vašich osobných údajov aj v prípade ak:

  • osobné údaje nie sú potrebné na poskytnutie konkrétnej služby,
  • odvolali ste svoj súhlas so spracovávaním Vašich osobných údajov,
  • vzniesli ste sťažnosť alebo námietku voči spracovávaniu Vašich osobných údajov a nastane skutočnosť, že Váš záujem prevažuje nad našim dôvodom spracovávania Vašich osobných údajov,
  • osobné údaje spracovávame v rozpore so zákonom alebo nariadením,
  • povinnosť vymazať osobné údaje upravuje osobitný právny predpis,
  • ide o osobné údaje osoby mladšej ako 16 rokov, bez predchádzajúceho súhlasu zákonného zástupcu dieťaťa

                                              Podávanie námietok, sťažností a žiadostí o úpravu, doplnenie alebo výmaz Vašich osobných údajov

Ak podávate námietku alebo sťažnosť, prípadne žiadosť o výmaz Vašich osobných údajov, môžte tak urobiť e-mailovou správou ( retis@retis.sk) alebo telefonicky na tel. čislach 038/5327 540 alebo 0905 707 629. Ak si želáte zmeniť alebo doplniť osobné údaje možte tak urobiť zmenou Vášho používateľského profilu v časti "Môj účet" alebo zaslaním žiadosti na vyššie uvedenú e-mailovú adresu, prípadne telefonicky.

Tieto podmienky ochrany osobných údajov sú platné a účinné od 25.mája 2018 a nahrádzajú dorez platnú registráciu informačného systému (registračné čislo 201416661)  na  Úrade pre ochranu osobných údajov SR.


 

Tieto podmienky ochrany obobných údajov sú platné pre internetový obchod retisshop.sk, ich kopírovanie a rozširovanie bez predchádzajúceho súhlasu prevádzkovateľa je neprípustné.

 

Powered by Opencart
Opencart theme designed by KulerThemes.com